Hem

Årsmöte september 2020

Leif Hjärre deltog i klubbens jubileumsresa till Egypten 1991, arrangerade en resa för Travellers Club i Stockholm och i Malmö till

Egypten 2009, uppträdde på Operan i Kairo 2002, har skrivit fyra uppskattade böcker i ämnet och har personligen besökt sex av de sju orterna för den antika världens

sju underverk. Detta är tillsammans med hans ursprung från Österlen är bakgrunden till hans föreläsning den 1 september: Österlenskt och Österländskt.

 

April och årsmöte 2020 31 Mars

Vår travlarbroder Leif Hjärre är bosatt på Österlen och är egyptolog. Han har skrivit ett antal böcker och kommer att berätta för oss om sin senaste som heter ” Österlensk och Österländskt”.

Leif började sin travlar karriär med resor från Malmö till Köpenhamn med sina föräldrar. Senare har det blivit resor till flera världsdelar och ett antal jubileumsresor med Travellersclub.

Leif försäkrar att det mesta i avsnittet om Österlen är sant.

Marsmöte 2020

Måndag 2 mars kommer Hjalmar Fries att berätta om sin färd från  Novgorod i Ryssland ill Trondheim i Norge. Färden gjordes sommaren 2018 i kajak, ensam !!

Över 200 mil, för detta fick han utmärkelsen Årets Äventyrare. Hjalmar Fries är 81 år.

Så hur håller man sig i form när man passerat 80? Hjalmar berättar att han varje dag går till postlådan, en promenad på fyra kilometer. Och så drar han i gummiband. Fast hela sanningen är det inte. Hjalmar har varit aktiv hela livet, började paddla redan i 30-årsåldern och han har även avverkat fyra Vasalopp och tre Lidingölopp.

Decembermöte 2019

Vi bjuds på en presentation av däggdjuret tiger, dess historia och hotbild samt det arbete som görs för att fördubbla antalet tigrar i Asien.

Ola Jennersten är zooekolog med brett naturvårdsintresse och arbetar sedan 30 år på Världsnaturfonden. Han har arbetat länge med naturvård. Nationellt i huvudsak med naturbetesmarker och internationellt med skyddade områden och artskydd i framförallt Mongoliet, Ryssland och Indien.

Vidare har Ola skrivit böcker om bland annat illegal arthandel (Vid vägs ände, Game change) och en rad artiklar om olika naturvårdsfrågor. Sedan många år är han medlem i Naturfotograferna.