Hem

106:e Högtidsdagen 2017

 Föredragshållare är den amerikanske marinarkeologen David L Mearns, OAM, som kommer att tala om ”The art and Science of Shipwreck Hunting”.

David L Mearns är bosatt i London och mångårig medlem av the Royal Geographical Society och the Explorer Club, och har arbetat på alla värdshaven med sina expeditioner för att lokalisera kända och okända fartygsvrak. Han har hitta flera fartygsvrak från sjöslag under andra världskriget och härigenom löst flera historiska oklarheter. Han har hittat vrakrester från Vasco da Gamas flotta, som sannolikt är världens äldsta marinarkeologiska vrakfynd. Han har gjort en rad populära TV-dokumentärer och skrivit böcker om sin forskning och är en mycket efterfrågad föredragshållare. 

 

Februarimöte 2017

Utställningen TUTANKHAMUN – GRAVEN OCH SKATTERNA bjuder på en unik inblick i de arkeologiska lämningarna från det forntida Egypten. Följ med på en upptäcktsresa till skatterna från Tutankhamun och hans berömda grav, exakt som de var vid upptäckten av Howard Carter 1922. Upplev det magiska ögonblicket från upptäckten – precis som om du hade varit där själv.

Oktobermöte 2016

Vårt oktobermöte har i år ett maritimt tema.

Vi träffas på Kastellholmen för att bese Briggen Tre Kronor af Stockholm och lyssna på ett intressant föredrag om dess historia. Därefter blir det mat i Kolskjulet bredvid briggens förtöjningsplats.

Kräftskiva 2016

Så var det dags igen för Travellers clubs årliga kräftskiva hos Jonas på Skansenakvariet!

I år kan vi åter igen utlova förstklassiga svenska kräftor att förtäras i en miljö som slår det mesta, och i vilket sällskap!

Anmäl dig snarast möjligt då antalet platser är begränsat.