Hem

Majmöte 2015

Rapport från andra sidan

Eller: Hur världens bästa ubåt fick mig att tro på det övernaturliga

Rolf Löthman var svensk försvarsattaché i Australien år 2000-2003 och är en nyfiken resenär.

Under Rolfs tid i Australien levererades 6 svenskkonstruerade ubåtar till den australiska marinen, en affär som inte var problemfri

Rolf har precis kommit tillbaka i Sverige efter en resa till just Australien

Årsmöte 2015

Styrelsen i Travellers Club hälsar dig varmt välkommen till vårt årsmöte på Sällskapet, tisdagen 7 april 2015. Efter middagen bänkar vi oss för ett intressant och spännande föredrag av vår travlarbroder: Ambassadör Hans Corell. "Vad Händer kring Hammarskjöldkommissionen"

Hans Corell Har bland annat arbetat som hovrättsdomare, statsekreterare  och som
"Under-Secretary-General for Legal Affairs and the Legal Counsel of the United Nations". Hans är medlem av Hammarskjöldskommissionen.

 

Marsmöte 2015

Hans Excellens Konstantin Kavtaradze

”Why visit Georgia”

Vår talare denna gång är Georgiens ambassadör i Sverige Hans Excellens Konstantin Kavtaradze. Hans föredrag har titeln "Why visit Georgia". Föredraget hålls på engelska och behandlar kortfattat Georgiens geografi, exotiska historia, mångtusenåriga vintillverkningstraditioner och relationer med Sverige sedan vikingatiden.

Georgien har en rik och dramatisk historia som självständigt land och som en del av Sovjet-unionen. Till exempel var ju Josef Stalin georgier.

Visste du till exempel att Georgien har kanske världens äldsta tradition av vintillverkning och man har funnit 8000 år gamla vinkärl.

Den 104:a Högtidsdagen

Engelsmannen David Hempleman-Adams tillhör eliten bland dem som kallar sig äventyrare.

Han var den förste att göra en Adventurers Grand Slam innebärande att han bestigitthe Seven Summits (de högsta topparna på 7 kontinenter)och dessutom skidat till Nordpolen, Sydpolen, den magnetiska Nordpolen och seglat till den magnetiska Sydpolen. Men hans mest unika bravader är kanske hans ballongflygningar. Först lyckades han bli den förste att korsa Atlanten i en öppen varmluftsballong för att sedan år 2000 genomföra den omöjliga bedriften att flyga till Nordpolen i en öppen varmluftsballong från Longyearbyen på Svalbard. Han lyckades dessutom flyga tillbaka till Svalbard med en dramatisk landning i Hinlopensundet efter 5 dagar.

Läs mer: Den 104:a Högtidsdagen