Hem

April- och Årsmöte 2016

Raoul Wallenberg – En mänsklig människa i en omänsklig tid

Hans gärning i Budapest 1944-45 och en bakgrund till den ungerska katastrofen som fullbordades i och med nazitysklands och sedan röda arméns ockupation. En sällan berörd del av vår 1900-tals historia.

Robert Boronkay är 49 år, före detta officer, tidigare verksam i resebranschen och passionerat intresserad av Ungerns historia och i synnerhet Budapests öde.

Marsmöte 2016

Sverige - Estland vår gemensamma historia

År 1561 blev Estland, och senare också Livland, en del av det svenska riket. I Estland har denna period gått till historien som ”den gamla goda svenska tiden”. 

Om detta, och mycket mer,  berättar Hans Lepp.

Hans Lepp är museiman, diplomat och kulturråd. Under åren 1991-94 var han kulturattaché på Sveriges ambassad i Tallinn. 

105:e Högtidsdagen 2016

Styrelsen i Travellers Club har glädjen att inbjuda dig med en gäst till den 105 Högtidsdagen på IVA:s konferenscentrum, Grev Turegatan 16, måndagen den 8 februari 2016.

Kvällens föredragshållare är astronauten och professor Harrison Schmitt från Apollo-17, som var med på den sista månresan såsom geolog och vetenskapsman. Till sitt förfogande hade han en fyrhjulig bil som han kunde ta sig runt med och undersöka diverse stenblock och annat på månytan. 

Decembermöte 2015

Kurt Ronald Fagerfjäll, född 11 april 1945, är en svensk journalist, chefredaktör, författare och företagshistoriker. Hans journalistgärning inkluderar arbete vid Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning, Affärsvärlden och Dagens Industri. Han är författare till Företagsledarnas århundrade, ett standardverk i tre volymer (Norstedts förlag).

Läs mer: Decembermöte 2015