Hem

Marsmöte 2020

Måndag 2 mars kommer Hjalmar Fries att berätta om sin färd från  Novgorod i Ryssland ill Trondheim i Norge. Färden gjordes sommaren 2018 i kajak, ensam !!

Över 200 mil, för detta fick han utmärkelsen Årets Äventyrare. Hjalmar Fries är 81 år.

Så hur håller man sig i form när man passerat 80? Hjalmar berättar att han varje dag går till postlådan, en promenad på fyra kilometer. Och så drar han i gummiband. Fast hela sanningen är det inte. Hjalmar har varit aktiv hela livet, började paddla redan i 30-årsåldern och han har även avverkat fyra Vasalopp och tre Lidingölopp.

Decembermöte 2019

Vi bjuds på en presentation av däggdjuret tiger, dess historia och hotbild samt det arbete som görs för att fördubbla antalet tigrar i Asien.

Ola Jennersten är zooekolog med brett naturvårdsintresse och arbetar sedan 30 år på Världsnaturfonden. Han har arbetat länge med naturvård. Nationellt i huvudsak med naturbetesmarker och internationellt med skyddade områden och artskydd i framförallt Mongoliet, Ryssland och Indien.

Vidare har Ola skrivit böcker om bland annat illegal arthandel (Vid vägs ände, Game change) och en rad artiklar om olika naturvårdsfrågor. Sedan många år är han medlem i Naturfotograferna.

Novembermöte 2019

Carl Johan började sin resa från Helsingborg och vidare söderut mot Marocko och mot Sahara. En expedition bestående av 6 st Land Rovers. Var det en pojkdrömeller fanns det något syfte?  Carl Johan är ordförande i Svenska Land Rover Klubben och till vardags präst i Sorunda församling i Nynäshamn.

Oktobermöte 2019

I fokus står Karl-Gunnars senaste bok Polarfararnas kläder, en unik genomgång av kläder, skodon och sovsäckar dessa pionjärer utrustade sig med. Ylle och skinn, läder och pälsverk; allt äkta hantverk. Intresset för polarfärderna, dåtidens motsvarighet till dagens rymdfärder, är med anledning av klimatkrisen i stigande. Travellers Club är i framkant.

Läs mer: Oktobermöte 2019