Hem

Septembermöte 2023

"AB Trafikrestauranger 1939-2000 
en kavalkad av innovationer och utskällningar"

TR var dotterbolag till SJ och ofta utskällt och hånat av pressen och allmänheten. Vad många inte kände till var att man inom företaget arbetade hårt för att visa framfötterna för sin ägare. Säg ”TR” till någon idag och du får svaret ”plastmacka”. Men det finns mycket roligt och bitvis fascinerande att berätta om vad detta statliga restaurangbolag sysslade med bakom kulisserna under sina 61 år i tågresenärernas tjänst.
Föredragshållaren, Mårten Dunér, har arbetat drygt 30 år inom AB Trafikrestauranger på flera olika avdelningar. När TR såldes och delar av bolaget lades ned i början av 2000-talet, fortsatte han så småningom hos moderbolaget på SJ Catering. Han är inte bara en flitig skribent gällande mat på tåg utan man kan också möta honom ombord i Järnvägsmuseets 77-åriga fina restaurangvagn som hovmästare under olika typer av resor, nu senast i Vildmarkståget, en 8 dagar lång resa utmed Inlandsbanan som genomfördes i samarbete med Inlandsbanan AB.

 

 

 

Kräftskiva 2023

Årets kräftskiva kommer att avhållas som vanligt hos vår ordförande Jonas på Skansen akvariet tisdagen den 22 augusti från kl 19:00.

Majutflykt 2023

Vårens båtutflykt skall i år ta oss till Taxinge Slott.

 

Vi åker med vår gamla favorit M/S Blue Charm. Färden kommer att ske söndag den 28 maj (för övrigt Mors Dag). Avgång sker redan 09:30 från Klara Strand vid Stockholms Stadshus. Gångtiden är beräknad till ca 3:15 timmar.

Smörgås och kaffe serveras på vägen ut och efter en guidad visning på ca 30-40 min går färden tillbaka till Stockholm. Då serveras en två-rätters lunch med dryck.

April och årsmöte 2023

 Henning Ericson

Just avgången ordförande i Travellers Club Göteborg

Henning, civilekonom på Handels och en MBA i Michigan, har arbetat för ASEA i USA och för Volvo i ledningsgrupper för förvärv, start, fabrikation och försäljning av Volvo lastbilar och bilar i Spanien, Kina, Taiwan, Holland, och Indien. Henning är en aktiv Travlare och har flera gånger deltagit i våra klubbmöten

Han kommer att hålla ett föredrag om ett besök hos Cuna indianerna på Panama näset. (besöktes av E Nordenskjöld 1927 under hans sista expedition)