Hem

Majutflykt 2023

Vårens båtutflykt skall i år ta oss till Taxinge Slott.

 

Vi åker med vår gamla favorit M/S Blue Charm. Färden kommer att ske söndag den 28 maj (för övrigt Mors Dag). Avgång sker redan 09:30 från Klara Strand vid Stockholms Stadshus. Gångtiden är beräknad till ca 3:15 timmar.

Smörgås och kaffe serveras på vägen ut och efter en guidad visning på ca 30-40 min går färden tillbaka till Stockholm. Då serveras en två-rätters lunch med dryck.

April och årsmöte 2023

 Henning Ericson

Just avgången ordförande i Travellers Club Göteborg

Henning, civilekonom på Handels och en MBA i Michigan, har arbetat för ASEA i USA och för Volvo i ledningsgrupper för förvärv, start, fabrikation och försäljning av Volvo lastbilar och bilar i Spanien, Kina, Taiwan, Holland, och Indien. Henning är en aktiv Travlare och har flera gånger deltagit i våra klubbmöten

Han kommer att hålla ett föredrag om ett besök hos Cuna indianerna på Panama näset. (besöktes av E Nordenskjöld 1927 under hans sista expedition)

 

Marsmöte 2023

"Stockholm på 1700-talet, PUNSCHENS historia och min egen familjs historia"

En historisk återblick,samt en tidsresa och en klassresa.

Travlarbroder Fredric Cederlund kåserar med bildmaterial om sin släkt.

Han har bott på Mallorca i över 30 år och arbetat som vandrings och kulturguide. Numera Rindöbo.

Cederlunds punsch tror vi att alla känner till.

 

 

Decembermöte 2022

 

 

"Hjulen ger Frihet"

 

Journalisten Christer Gerlach föredragshållare vid decembermötet. Christer är född 1944 i Karlstad och är känd från bland annat tiden som Expressenjournalist och som TV- personlighet i olika program. Men mest känd är han nog för att ha åkte ensam i bil jorden runt vid tre olika tillfällen! Han är onekligen världsmästare på ensamresor i bil. Biltillverkaren Kia har till och med lanserat en särskild modell som heter Global Circuit till Christers ära.

År 1979 uppmärksammades Christer efter att tillsammans med två tyska kolleger ha spårat upp fyra reportrar, två svenska och två tyska, som mördades under kriget i Uganda.

Christer har skrivit tre böcker om sina resor, Ensam jorden runt med bil, Stuvat piggsvin och lunch med en hyena – från Kap till Kap och Cross County, A solo drive from Alaska to the end of the world.

Christer Gerlach har gjort resor som de flesta bara drömmer om. Det är om dessa han kommer att berätta på vårt decembermöte.