Klubbevent

E-post Print

Klubbevent

  • eventId
    5
  • Whiskyprovning
  • 2004-02-03 00:00:00
  • 2022-01-24 18:00:00
  • Hasselbackens Vinkällare
  • Whiskyhistoria
  • Henrik Aflodal
  • Att prova och evaluera whisky är en högst personlig syssla. Tro inte att det finns ett objektiv svar på vad som är gott eller inte. Ingen smakupplevelse är den andra lik eftersom alla m�nniskor är olika och alla ögonblick är åtskilda i tiden. Njutning kan vi inte ta för given, njutning infinner sig när vi minst anar det, när tillfället är det rätta och hela vår person står i förbindelse med omgivningen.
    När vi nosar och smuttar på en särskild whisky söker vi svar på specifika frågor. Att prova whisky är en koncentrationsövning som litar till skärpta sinnen. Att erövra förmågan att urskilja särskilda aromer i en komplex doftupplevelse handlar om idog övning. Precis som musikern övar fingerfärdighet med skalor utbildar whiskyprovaren sin näsa. Att upptäcka och memorera subtila aromämnen under några få ögonblick är utan tvekan ett konstart.
    När smakar en whisky bäst? Hver gang (som Tuborg-gubbarna i reklamen). De har rätt, det är tillfället och din sinnesstämning som avgör hur whiskyn smakar. Att dricka whisky är inte alls samma sak som att prova och evaluera whisky Om en whiskyprovning styrs av strikta regler, är det bara en sak som gäller när du ska till att dricka, strunta i alla regler och rekommendationer, följ din intuition och lust.
    Whiskyprovningen
    Vi håller till i Hasselbackens vinkällare på Djurgården. Provningarna sker tisdagen 3/2, torsdagen 4/3, tisdagen 30/3 samt tisdagen 20/4. Vi träffas kl 18 och håller på till 21.
    Kostnaden för de fyra provningstillfällena är 1975 kr som inkluderar whisky, lokal, aromglas och övrigt material. Vi provar totalt ett 20-tal whiskeys.
    Innan provningarna kommer Henrik Aflodal att kontakta varje deltagare för att se var man befinner sig i sitt whiskyintresse och vart man är på väg
    Provningar
    1. Whiskyhistoria
    Framväxten av whiskyindustrin i de fyra stora whiskynationerna Skottland, Irland, Amerika och Kanada. Bra bakgrund för att förstå varför whiskyn av idag smakar som den gör och varför vi dricker den whisky vi gör.
  • 2004-02-03 00:00:00
  • 1
  • 0
  • 0
  • 250
  • 0
  • 2007-08-25 12:46:24