Hem

Marsmöte 2023

"Stockholm på 1700-talet, PUNSCHENS historia och min egen familjs historia"

En historisk återblick,samt en tidsresa och en klassresa.

Travlarbroder Fredric Cederlund kåserar med bildmaterial om sin släkt.

Han har bott på Mallorca i över 30 år och arbetat som vandrings och kulturguide. Numera Rindöbo.

Cederlunds punsch tror vi att alla känner till.

 

 

Decembermöte 2022

 

 

"Hjulen ger Frihet"

 

Journalisten Christer Gerlach föredragshållare vid decembermötet. Christer är född 1944 i Karlstad och är känd från bland annat tiden som Expressenjournalist och som TV- personlighet i olika program. Men mest känd är han nog för att ha åkte ensam i bil jorden runt vid tre olika tillfällen! Han är onekligen världsmästare på ensamresor i bil. Biltillverkaren Kia har till och med lanserat en särskild modell som heter Global Circuit till Christers ära.

År 1979 uppmärksammades Christer efter att tillsammans med två tyska kolleger ha spårat upp fyra reportrar, två svenska och två tyska, som mördades under kriget i Uganda.

Christer har skrivit tre böcker om sina resor, Ensam jorden runt med bil, Stuvat piggsvin och lunch med en hyena – från Kap till Kap och Cross County, A solo drive from Alaska to the end of the world.

Christer Gerlach har gjort resor som de flesta bara drömmer om. Det är om dessa han kommer att berätta på vårt decembermöte.

Novembermöte 2022

"Situationen i Ukraina ur ett folkrättsligt perspektiv"

 Vår travlarbroder ambassadören Hans Corell, som var Rättschef i FN mellan 1994 och 2004 samt en av Sveriges och världens mest meriterade jurister när det gäller internationell rätt, kommer bl. a. att tala om ett förslag till en FN-resolution som syftar till att ställa Vladimir Putin inför rätta i en krigstribunal. Ett högintressant ämne.

Oktobermöte 2022

"Plattskatt över hela Asien, Björn Tarras-Wahlbergs hiskliga resor"

Björn lanserade platt inkomstskatt i ett stort antal länder genom Pacific Taxpayers Union år 2005 i Beijing, Kina, med 20 föreningar i 13 länder. Målsättningen är lägre skatter, minskat offentligt slöseri, budgetdisciplin, lagenliga och ansvarstagande regeringar samt ökad rättssäkerhet för skattebetalare över hela världen